Het Verhaal


Het onderteken van het contract.

Een droom die werkelijkheid is geworden! Als kind droomde ik al over een eigen winkeltje. Na jarenlang op rommelmarkten te hebben gestaan, kreeg ik de mogelijkheid om de winkel van mijn tante over te nemen. Ik kwam erachter dat het verkopen en ondernemen echt iets voor mij is. Aanvankelijk heb ik samen met mijn schoonzus, Liesje, de winkel op 1 januari 2007 overgenomen. Na een flinke opknapbeurt zijn we op 1 maart 2007 gestart. Het begin was prima maar de winkel is maar 5 x 5 meter dus het was een beetje zoeken naar de juiste formule. Door omstandigheden hadden Liesje en ik medio juli 2008 besloten om per 1 oktober te stoppen. Toen de 1e oktober dichterbij kwam, kreeg ik toch het gevoel dat ik er nog niet klaar mee was. Na overleg met Erik (mijn eega) toch besloten om zelf door te gaan, ondanks mijn baan maar dan met aangepaste openingstijden. Op 1 december 2008 hebben we toen ook besloten het winkeltje van onze tante en oom te kopen. (zie de onderstaande foto)

Ik heb het in het begin best moeilijk gehad met de opengebroken Jansstraat. Na dit moeizame begin is de de Rode Loper een mooi plaatje en is de Jansstraat weer goed te bereiken.

Wat verkoop ik zo al? Een grote diversiteit aan oude en nieuwe hebbedingetjes, kleine en grote cadeautjes maar ook veel religieuze artikelen, bijvoorbeeld oude en nieuwe rozenkransen, Mariabeelden (groot en klein), nachtlampjes etc. Te veel om op te noemen en zeker de moeite waard om te komen kijken.

Ik ga met veel plezier naar de winkel. Een van de belangrijkste redenen is onder andere dat ik veel leuke en enthousiaste mensen ontmoet.

Onlangs ben ik geïnterviewd door het maandblad Haarlem en dat staat in de oktobereditie over antiekwinkeltjes in Haarlem.

Copyright © 2010 Carlies Oud & Nieuw. Design by Rutger van Wijngaarden